1.Se piseaza o capatana de usturoi si se adauga 1,5 litri de apa lasandu-se la macerat intre 7-10
zile.Se strecoara se adauga miere de albine dupa care se mai lasa 3-4 zile la macerat.solutia obtinuta se pune in apa de baut
2.Cocktail(pentru 8-10 porumbei):are efect antimicrobian,antihelmintic si este un bun revigorant
- 200-300 ml suc de morcovi
- 2 linguri de miere
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
Se amesteca toate.Cocktailul se serveste din 3 in 3 zile in loc de apa.
3. 2 kg de ceapa rosie ardeleneasca nu de apa,1 kg de usturoi si 1 kg de
zahar.Se dau la masina de tocat ceapa si usturoiul se pun intr-un bidon de 5 litri apoi se adauga zaharul si se agita sa se
amestece.Se lasa 2 luni la macerat intr-un loc racoros si ferit de lumina.Dupa aia strecurati si mai lasati zeama sa se decanteze cateva zile,dupa care se extrage lichidul limpede.
4. 1 ceapa mare,doua capatani de usturoi,500 ml otet de mere cu miere,150 ml miere de
albine.Se curata ceapa si usturoiul si se dau la robot dupa care se adauga mierea si otetul si se amesteca 5
minute.Se pune in apa de baut de 2 ori pe satamana,cate o lingura la litrul de apa.